Zupa ogórkowa należy do klasycznych dań kuchni polskiej. Jej przygotowanie nie należy jednak do najszybszych, ale warto poświęcić popołudnie na przyrządzenie tego dania. Rozgrzewający talerz ogórkowej będzie wspaniałym pomysłem na jesienny obiad. Jak zrobić zupę ogórkową?
Miska zupy ogórkowej będzie pożywnym, bardzo zdrowym daniem, które z dodatkiem grzanek czy groszku ptysiowego i podsmażonego boczku może zastąpić cały obiad. Jak przygotować tradycyjną ogórkową?
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Do zupy ogórkowej najlepiej będzie dodać koperek, który wspaniale skomponuje się ze smakiem ogórków. Dorzuca się go przed samym końcem gotowania. Kolejnym aromatycznym dodatkiem będzie lubczyk - wystarczy dołożyć do zupy jego niewielką ilość, by podkreślić smak. Poza tym świetnie sprawdzi się też natka pietruszki, która nada ogórkowej wyrazistości.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl