Więcej przepisów na pożywne śniadania znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Jajecznica zawsze smakuje fantastycznie, bez względu, czy robisz ją na masełku ze szczypiorkiem, na boczku, czy może z kurkami. Anna Lewandowska stawia na większą liczbę dodatków, dzięki czemu jajecznica jest dobrze zbilansowanym, sycącym posiłkiem. Jeśli chcesz zacząć dzień z przytupem i najeść się na wiele godzin, wypróbuj przepis trenerki - naprawdę warto.
Przepis na racuchy. Już nigdy nie będą jak kapcie. Trzymaj się receptury
Jajecznica na bogato Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 3 jajka od szczęśliwej kurki
- kawałeczek polędwicy z indyka (ok. 30 g)
- 1 niewielka cebula
- 1 mała marchewka
- pół dojrzałego awokado
- 1 pomidor
- 30 g szpinaku
- sól himalajska do smaku (możesz użyć zwykłej, jeśli nie masz himalajskiej)
- masło klarowane do smażenia
Sposób wykonania:
- Obraną marchewkę zetrzyj na tarce, cebulę, pomidora i awokado pokrój w kostkę, a szpinak opłucz.
- Na patelni rozgrzej masło klarowane. Dodaj cebulę i marchewkę oraz posiekaną polędwicę z indyka. Podsmażaj kilka chwil i dodaj szpinak oraz pomidora.
- Białka oddziel od żółtek. Białka wlej na patelnię i podsmażaj, aż się zetną. Następnie dodaj żółtka oraz awokado i dopraw do smaku solą. Smaż na niewielkim ogniu, aż uzyskasz taką konsystencję, jaką lubisz.
Ciasteczka maślane z czekoladą, które przygotujesz w kilka minut
Tak przygotowana jajecznica to już wyższa szkoła śniadań. Jeśli wiesz, że czeka cię ciężki dzień w pracy, po takim śniadaniu energii wystarczy ci aż do końca zmiany.