Pączki z serka homogenizowanego - przepis. Robi się je błyskawicznie, a smakują przepysznie

Pączki z serka homogenizowanego - przepis, który musisz wypróbować jak najszybciej. A już na pewno w tłusty czwartek 2023. Jeśli nie chcesz stać kilka godzin w kuchni, ale masz ochotę na domowe pączki, to ten przepis jest dla ciebie.

Jak zrobić pączki z serka homogenizowanego? To nic trudnego. Lista składników jest krótka i przygotujesz je z dużą łatwością. Zrobisz je też zdecydowanie szybciej niż pączki z tradycyjnej receptury, a ich smak wcale nie będzie gorszy. Jak zrobić błyskawiczne pączki? Sprawdź.

Zobacz wideo Piwne pączki - comfort food w nieco innej odsłonie

Pączki z serka homogenizowanego - przepis. Potrzebujesz tylko kilku składników

Lista składników potrzebnych do przygotowania pączków z serka homogenizowanego nie jest długa. Potrzebujesz tylko kilka składników, by móc cieszyć się puszystymi, złocistymi łakociami. Czego więc potrzebujemy do przygotowania błyskawicznych pączków z serkiem?

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • 500 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 jajka,
  • olej do smażenia,
  • ulubiony dżem,
  • cukier puder.

Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Przepis na pączki z serka homogenizowanego. Sposób przygotowania krok po kroku

Aby móc cieszyć się pysznymi pączkami, wcale nie musisz stać w kuchni przez długi czas. Wystarczy, że poświęcisz kwadrans. Jak zrobić łatwe pączki z serka homogenizowanego? Podpowiadamy.

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
  2. Wbij jajka i dodaj serek homogenizowany o smaku waniliowym.
  3. Dokładnie wymieszaj razem wszystkie składniki, aby uzyskać jednolitą masę.
  4. Do wysokiego garnka wlej litr oleju i rozgrzej, doprowadzając do wrzenia.
  5. Z przygotowanego ciasta uformuj kulki wielkości dłoni. Włóż je  do garnka z rozgrzanym olejem i obsmażaj, aż z każdej strony uzyskają piękny złotobrązowy kolor.
  6. Usmażone pączki można posypać cukrem pudrem lub wstrzyknąć strzykawką ulubiony dżem. Najlepiej sprawdzą się dżemy o kwaśnym posmaku - na przykład porzeczkowy czy wiśniowy.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.