Jak zrobić pączki z serka homogenizowanego? To nic trudnego. Lista składników jest krótka i przygotujesz je z dużą łatwością. Zrobisz je też zdecydowanie szybciej niż pączki z tradycyjnej receptury, a ich smak wcale nie będzie gorszy. Jak zrobić błyskawiczne pączki? Sprawdź.
Zobacz wideo Piwne pączki - comfort food w nieco innej odsłonie
Pączki z serka homogenizowanego - przepis. Potrzebujesz tylko kilku składników
Lista składników potrzebnych do przygotowania pączków z serka homogenizowanego nie jest długa. Potrzebujesz tylko kilka składników, by móc cieszyć się puszystymi, złocistymi łakociami. Czego więc potrzebujemy do przygotowania błyskawicznych pączków z serkiem?
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 500 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 jajka,
- olej do smażenia,
- ulubiony dżem,
- cukier puder.
Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Przepis na pączki z serka homogenizowanego. Sposób przygotowania krok po kroku
Aby móc cieszyć się pysznymi pączkami, wcale nie musisz stać w kuchni przez długi czas. Wystarczy, że poświęcisz kwadrans. Jak zrobić łatwe pączki z serka homogenizowanego? Podpowiadamy.
Sposób przygotowania:
- Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
- Wbij jajka i dodaj serek homogenizowany o smaku waniliowym.
- Dokładnie wymieszaj razem wszystkie składniki, aby uzyskać jednolitą masę.
- Do wysokiego garnka wlej litr oleju i rozgrzej, doprowadzając do wrzenia.
- Z przygotowanego ciasta uformuj kulki wielkości dłoni. Włóż je do garnka z rozgrzanym olejem i obsmażaj, aż z każdej strony uzyskają piękny złotobrązowy kolor.
- Usmażone pączki można posypać cukrem pudrem lub wstrzyknąć strzykawką ulubiony dżem. Najlepiej sprawdzą się dżemy o kwaśnym posmaku - na przykład porzeczkowy czy wiśniowy.