Gorąca czekolada przygotowywana jest na różne sposoby. W sklepie często możemy kupić gotowy proszek do rozpuszczania w wodzie lub mleku. Jednak smak raczej przypomina kakao. Jak przyrządzić prawdziwą gorącą czekoladę? Prezentujemy przepis prosto z Wielkiej Brytanii.
Walentynki zbliżają się wielkimi krokami. Jeśli nie mamy jeszcze konkretnych planów lub chcemy spędzić ten wieczór w zaciszu domowym, warto przyrządzić coś pysznego. Wspólne chwile smakują lepiej w towarzystwie łakoci. Dlatego dziś przygotowaliśmy przepis na gorącą czekoladę o smaku słonego karmelu, który pochodzi z oficjalnej strony autorki Nigelli Lawson.
Jego przygotowanie zajmie zaledwie chwilę i nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych. Co więcej, prostota składników sprawia, że możemy sięgać po tę recepturę, kiedy tylko mamy ochotę. Oczywiście pod warunkiem, że w domu mamy odrobinę sosu karmelowego.
Składniki:
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Sos możemy oczywiście dostać w niemal każdym sklepie spożywczym. Jeśli jednak mamy czas, bez problemu przyrządzimy go w domu. Przepis na słony karmel znajdziecie w tutaj.