Kasia Cichopek zdradza przepis na ulubiony obiad. W roli głównej makaron i kolorowe dodatki

W jednym z ostatnich postów opublikowanych przez Katarzynę Cichopek znaleźć możemy ekspresowy i "dziecinnie prosty" przepis na obiadową klasykę, czyli nic innego jak tradycyjne, włoskie spaghetti. W składnie króluje prostota, jednak smak zawdzięczamy dodatkom.

Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Katarzyny Cichopek, chyba nikomu nie trzeba przedstawiać - polska aktorka i prezenterka telewizyjna, a prywatnie także mama. Gwiazda słynie z wielu kultowych już filmów i seriali, jednak teraz na jej Instagramie znajdziemy także kącik kulinarny - w jednym z postów podzieliła się z fanami przepisem na obiadową klasykę, którą przygotowuje rzem z dziećmi. 

Ekspresowy obiad według Katarzyny Cichopek

W jednym z ostatnich postów udostępnionych przez Katarzynę Cichopek na Instagramie znaleźć możemy przepis na włoską klasykę, czyli tradycyjne spaghetti. Jak czytamy w opisie to dziecinnie proste i mega smaczne. W składzie znajdziemy tylko podstawowe produkty takie jak mięso mielone, sos pomidorowy, ser, przyprawy i świeżą bazylię lub oregano. Danie jest nie tylko ekspresowe, ale i apetyczne - na nagraniu widać jak świetnie sobie radzi z nim córka aktorki. Poniżej zdradzamy krok po kroku jak przygotować spaghetti według receptury Katarzyny Cichopek. 

Zobacz wideo Pomysł na szybki obiad - makaron jednogarnkowy

Przepis na domowe spaghetti Katarzyny Cichopek

Składniki: 

  • oliwa,
  • czosnek,
  • mięso mielone (opcjonalnie),
  • sos pomidorowy,
  • zioła: bazylia, oregano,
  • sól,
  • pieprz,
  • makaron spaghetti,
  • ser - jak rekomenduje gwiazda najlepiej parmezan.

Sposób przygotowania: 

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno pokrojony czosnek.
  2. Gdy całość wydobędzie aromaty, dodajemy mięso mielone i smażymy, aż całość nabierze kolorów i odpowiedniej struktury.
  3. Kolejnym składnikiem jest sos pomidorowy - dodajemy go do mięsa, całość dokładnie mieszamy i dusimy przez kilka kolejnych minut.
  4. Całość ponownie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie suszonymi ziołami. 
  5. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. 
  6. Na koniec łączymy pastę z sosem - przekładamy na talerze, posypujemy serem i dekorujemy listkami świeżej bazylii. 
 
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.