Kotlety siekane to ciekawa alternatywa dla nudnych obiadów, które nie robią już na nas wrażenie. Wystarczy mała zmiana, a efekt będzie rewelacyjny i do tego wyjątkowo smaczny. Wystarczy drobno posiekać mięso, dobrze je doprawić, usmażyć i gotowe!
Kotlety siekane z kurczaka to pyszne rozwiązanie dla całej rodziny. Dzięki sprytnej metodzie mięso jest soczyste i niebywale smaczne. To także powiew świeżości w domowym menu i ciekawa alternatywa dla wszelakich kotletów i mięs, które na co dzień królują na polskich stołach. Pracy jest niewiele, a efekt zachwyci nawet najbardziej wymagających, w tym także teściową! Gra jest zatem warta świeczki.
Przepis to przysłowiowa bułka z masłem. A kluczem do sukcesu jest dobrej jakości mięso, kolorowych warzyw jak papryka i cebula, a także aromatycznej mieszanki przypraw. Całość drobno siekamy ostrym nożem, mieszamy i smażymy na złoty kolor. Tak przygotowane kotlety wyśmienicie smakują z klasycznymi dodatkami jak tłuczone lub młode ziemniaki, mizeria lub kolorowe surówki. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Sposób przygotowania: