Kotlety siekane z kurczaka są pyszną alternatywą dla mielonych, czy klasycznych schabowych. Kiedy nie masz już pomysłu, co przygotować, przełam nudę i wypróbuj nasz przepis. Zaletą kotlecików drobiowych jest indywidualny dobór dodatków. Dzięki temu w prosty sposób uzyskasz ciekawą potrawę w różnym wydaniu.
Sekretem udanych kotletów siekanych jest nie tylko dodanie majonezu. Podczas przyrządzania potrawy potrzebny będzie także ulubiony żółty ser. To on sprawi, że mięso będzie soczyste, a roztopiony ser rozpłynie się w ustach. Istotne są także przyprawy, jednak miłośnikom kolorów polecamy dodanie odrobiny świeżej czerwonej papryki, posiekanej w kostkę. Oczywiście produkt ten nie jest obowiązkowy.
Składniki:
Smacznym rozwiązaniem jest dodanie świeżej natki pietruszki, która nie tylko podkreśli smak, ale także doda pięknego, wiosennego koloru całej potrawie.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl