Pizza Heinzzola o której mowa to najnowszy wynalazek, którego zadaniem jest podbicie serc i kubków smakowych Polaków. Wszystko za sprawą wyjątkowej receptury, która opiera się na wypełnieniu klasycznego placka po brzegi ketchupem. Rarytasu będzie można skosztować w wybranych restauracjach na terenie Polski od piątku 28 lipca do niedzieli 13 sierpnia.
Myślisz, że pizza nie może zrobić już na obie wrażenia? Zapewniamy, że tak nie jest! Oto jedyna w swoim rodzaju Pizza Heinzzola - wyjątkowwy placek, którego brzegi są wypełnione ketchupem! Dla jednych może to brzmieć jak absurd, dla innych jak kulinarne marzenie, ale jedno jest pewne - trzeba jej spróbować.
O wielkim sukcesie i sławie jakie przyniosło włochom wynalezienie pizzy, chyba nikomu nie trzeba przypominać. Danie, które na początku było czymś w rodzaju dania biedoty, teraz jest smakołykiem, którym zajadamy się niemal na całym świecie. Nie ma w tym nic dziwnego - to genialne połączenie smaków, z którym można do woli eksperymentować. Smakuje zatem wyśmienici w tradycyjnym neapolitańskim wydaniu jak i np. chicagowskim czy iście polskim.
Jak się okazuje, rocznie zjadanych jest blisko 5 miliardów sztuk pizzy! Ta okazała liczba idealnie pokazuje jaki jest popyt na to danie. Inną ciekawostką jest natomiast fakt, iż Polacy o dziwo zajadają się nim dwa razy częściej niż Włosi! Jak informuje serwis PizzaPortal.pl popularność pizzy w Polsce wynosi 55 procent, podczas gdy we Włoszech jedynie 25 procent.
Kwestia styli w jakim ów pizze się podaje, jest sporem od lat. Włosi gloryfikują tradycję, zaś inne nacje protestują, że każdy powinien zajadać się plackiem, z czym chce i jak chce - nawet jeśli mowa tu o hawajskiej z ananasem. Pojawia się zatem pytanie względem dodatków - jedni kochają oliwy, inni, sos czosnkowy, a pozostała grupa jest fanami numer jeden jeśli chodzi o ketchup. Tak właśnie powstała flagowa receptura na Pizzę Heinzzola!.
Pizza Heinzzola po pozytywnym przejściu testów w Neapolu- kolebce pizzy wśród prawdziwych Neapolitańczyków - trafi niebawem do sprzedaży i degustacji do pięciu restauracji na terenie Polski. Jak mówi, cytowana przez serwis horecatrends.pl, Gosia Michalak-Wojskowicz, Senior Category Product Manager w Heinz:
Innowacja leży w samym sercu naszej działalności w Heinz. Zawsze szukamy nowych sposobów, aby dodać trochę ekscytacji na talerze naszych klientów. Nasze badania pokazują, że Polacy naprawdę uwielbiają ketchup na swojej pizzy niezależnie od tego, czy maczają brzegi pizzy w ketchupie, czy klasycznie polewają wierzch pizzy ketchupem Heinz. Jesteśmy podekscytowani, że wprowadzamy Heinzzolę do Polski i dajemy miłośnikom pizzy i ketchupu możliwość wypróbowania naszej kreacji samodzielnie. Nie możemy się doczekać, aby usłyszeć, co o tym myślą!
Tym sposobem kontrowersyjnej Pizzy Heinzzoli będzie można spróbować od piątku 28 lipca do niedzieli 13 sierpnia w: