Pizza z ketchupem w środku? Heinzzola to twór popularnej marki, który już kradnie serca smakoszom

Nikt nie prosił, ale każdy potrzebował! I tak oto powstała iście polska interpretacja pizzy, której wnętrze będzie po brzegi wypełnione kultowym ketchupem. Za akcję odpowiedzialna jest popularna firma Heinz, która specjalny placek promować będzie aż w pięciu polskich miastach. Już sama receptura i koncepcja sprawia, że ślinianki intensywniej pracują, dlatego sprawdź najbliższą lokalizację w której będzie można spróbować tego wyjątkowego specjału.

Pizza Heinzzola o której mowa to najnowszy wynalazek, którego zadaniem jest podbicie serc i kubków smakowych Polaków. Wszystko za sprawą wyjątkowej receptury, która opiera się na wypełnieniu klasycznego placka po brzegi ketchupem. Rarytasu będzie można skosztować w wybranych restauracjach na terenie Polski od piątku 28 lipca do niedzieli 13 sierpnia.

Najwięksi fani włoskiej kuchni mocno się zaskoczą. Oto Pizza Heinzzola

Myślisz, że pizza nie może zrobić już na obie wrażenia? Zapewniamy, że tak nie jest! Oto jedyna w swoim rodzaju Pizza Heinzzola - wyjątkowwy placek, którego brzegi są wypełnione ketchupem! Dla jednych może to brzmieć jak absurd, dla innych jak kulinarne marzenie, ale jedno jest pewne - trzeba jej spróbować. 

O wielkim sukcesie i sławie jakie przyniosło włochom wynalezienie pizzy, chyba nikomu nie trzeba przypominać. Danie, które na początku było czymś w rodzaju dania biedoty, teraz jest smakołykiem, którym zajadamy się niemal na całym świecie. Nie ma w tym nic dziwnego - to genialne połączenie smaków, z którym można do woli eksperymentować. Smakuje zatem wyśmienici w tradycyjnym neapolitańskim wydaniu jak i np. chicagowskim czy iście polskim. 

Jak się okazuje, rocznie zjadanych jest blisko 5 miliardów sztuk pizzy! Ta okazała liczba idealnie pokazuje jaki jest popyt na to danie. Inną ciekawostką jest natomiast fakt, iż Polacy o dziwo zajadają się nim dwa razy częściej niż Włosi! Jak informuje serwis PizzaPortal.pl popularność pizzy w Polsce wynosi 55 procent, podczas gdy we Włoszech jedynie 25 procent.

Pizza idealna, czyli jaka? A jak klasyka to z oliwą czy ketchupem? 

Kwestia styli w jakim ów pizze się podaje, jest sporem od lat. Włosi gloryfikują tradycję, zaś inne nacje protestują, że każdy powinien zajadać się plackiem, z czym chce i jak chce - nawet jeśli mowa tu o hawajskiej z ananasem. Pojawia się zatem pytanie względem dodatków - jedni kochają oliwy, inni, sos czosnkowy, a pozostała grupa jest fanami numer jeden jeśli chodzi o ketchup. Tak właśnie powstała flagowa receptura na Pizzę Heinzzola!. 

Pizza Heinzzola po pozytywnym przejściu testów w Neapolu- kolebce pizzy wśród prawdziwych Neapolitańczyków - trafi niebawem do sprzedaży i degustacji do pięciu restauracji na terenie Polski. Jak mówi, cytowana przez serwis horecatrends.pl, Gosia Michalak-Wojskowicz, Senior Category Product Manager w Heinz: 

Innowacja leży w samym sercu naszej działalności w Heinz. Zawsze szukamy nowych sposobów, aby dodać trochę ekscytacji na talerze naszych klientów. Nasze badania pokazują, że Polacy naprawdę uwielbiają ketchup na swojej pizzy niezależnie od tego, czy maczają brzegi pizzy w ketchupie, czy klasycznie polewają wierzch pizzy ketchupem Heinz. Jesteśmy podekscytowani, że wprowadzamy Heinzzolę do Polski i dajemy miłośnikom pizzy i ketchupu możliwość wypróbowania naszej kreacji samodzielnie. Nie możemy się doczekać, aby usłyszeć, co o tym myślą!

Tym sposobem kontrowersyjnej Pizzy Heinzzoli będzie można spróbować od piątku 28 lipca do niedzieli 13 sierpnia w: 

  • Pizzeria Retro Nova - Gniezno
  • Pizzeria muzyczna pięć lokalizacji - Wrocław,
  • Masna Pizza Lublin - Lublin
  • Pizzeria Pizza Park - Gdańsk.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.