Sałatka z jajek i ogórków to przystawka, którą kochają moi goście. W tym roku na pewno zrobię aż dwie porcje, by móc dołożyć sałatki do miski, gdy będzie już pusta. Na szczęście robi się ją błyskawicznie, więc to żaden problem.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Warto więc rozejrzeć się już za przepisami wielkanocnymi. W tym roku już kolejny raz na moim świątecznym stole pojawi się pyszna sałatka z jajek i ogórków kiszonych. Co roku znika ze stołu jako pierwsza. Nie może więc jej zabraknąć.
Na szczęście przygotowuje się ją bardzo szybko. Wystarczy wygospodarować około 10 minut. Ja jednak nie popełnię tego błędu co przed laty i w tym roku zrobię podwójną porcję. Goście z pewnością się ucieszą.
Składniki:
Ta sałatka z jajek na Wielkanoc jest banalnie prosta w przygotowaniu. Zrobisz ją w 10 minut, a zniknie jeszcze szybciej. Ja zawsze dodaję do niej dużo pieprzu i płatki chilli, by nie była taka mdła i zyskała trochę charakteru. Nie można też zapomnieć o musztardzie, która również doda nieco pikanterii.
Sposób przygotowania: