Szparagi najczęściej podaję pieczone z boczkiem, a następnie polane beszamelem. Jednak gdy dowiedziałam się, że można przygotować je na patelni, postanowiłam spróbować. I już nigdy nie zrobię inaczej. Nie będę tracić czasu i brudzić blachy.
Jak zrobić idealne szparagi z patelni? Okazuje się, że to banalnie prosty i szybki sposób. A smażone szparagi będą mieć chrupiącą skórkę i miękki środek. Warto zabrać się za przygotowanie, bo choć sezon dopiero się rozpoczął, nie potrwa zbyt długo, bo do końca czerwca.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Szparagi to warzywa, które warto włączyć do swojej diety. Stanowią doskonałe źródło witamin i składników mineralnych. Zawarty w nich kwas foliowy wspomaga regenerację organizmu i wpływa korzystnie na układ krążenia. Witaminy C i E odpowiadają za poprawę kondycji skóry, włosów i paznokci. Z kolei zawarty w szparagach wapń i fosfor wzmacniają zęby i kości. A to nie koniec pozytywnego działania tych warzyw.