Pasztety
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pasztet z wątróbek
Pasztet z wątróbek
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet staropolski
Pasztet staropolski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet świąteczny
Pasztet świąteczny
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy
-
PRZEPIS
- 5,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet z drobiu
Pasztet z drobiu
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet z zająca
Pasztet z zająca
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Delikatny pasztet z kaczych wątróbek
Delikatny pasztet z kaczych wątróbek
- Zawsze mrozisz ugotowane albo surowe pierogi? Pokażę ci inną metodę
- Jakie potrawy świąteczne można mrozić? Jest ich całkiem sporo
- Nie mocz grzybów w wodzie, jest lepszy sposób. Będą delikatniejsze
- Dziwne pierogi z Warmii. Jak zrobić dzyndzałki? Farsz jest bezbłędny
- Czy gotujesz grzyby we właściwy sposób? Najważniejsze są dwie czynności
- Pierogi ruskie bez sera? Wszyscy się zajadali, nikt nie zauważył różnicy
- Nie zawiera cholesterolu i ma dużo witaminy C. W Polsce mało popularny
- Karp śmierdzi mułem na kilometr? Mamy na to łatwy sposób
- Spróbuj chutney z gruszek. Już nigdy nie wrócisz do zwykłego dżemu
- Nie kupuję, bo sama robię przyprawę do piernika. Smak nie do podrobienia
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do 30 minut
Pasztet kuminowy z morelami
1. Bezmięsne pasztety można przygotować ze wszystkich warzyw strączkowych. Groch, soczewica, fasola, a nawet bób świetnie nadają się do zmielenia na pasztetową masę. Jeśli nie macie pod ręką strączków wspomnianych w przepisie, możecie śmiało podmienić je na te, które znajdziecie w kuchennych szafkach. 2. Do jarskich pasztetów możecie dodać też różne warzywa, które macie w lodówce - to także dobry sposób na wykorzystanie wygotowanych warzyw z rosołu! 3. Co skleja wegański pasztet? Niezastąpiona jest nasza polska kasza jaglana! Łączy pasztet w spójną całość oraz dodatkowo dodaje mu niezwykłej kremowości i delikatności.