Co gotujemy?
    Rodzaj dania
    Kuchnia
    Dieta
    Okazja
    Trudność
    Czas przygotowania
    więcej filtrów
    mniej filtrów

    Pasztety

    • 
                                Pasztet kuminowy z morelami

      PRZEPIS

      • 0,0
      • średni
      • do 30 minut

      Pasztet kuminowy z morelami

      1. Bezmięsne pasztety można przygotować ze wszystkich warzyw strączkowych. Groch, soczewica, fasola, a nawet bób świetnie nadają się do zmielenia na pasztetową masę. Jeśli nie macie pod ręką strączków wspomnianych w przepisie, możecie śmiało podmienić je na te, które znajdziecie w kuchennych szafkach. 2. Do jarskich pasztetów możecie dodać też różne warzywa, które macie w lodówce - to także dobry sposób na wykorzystanie wygotowanych warzyw z rosołu! 3. Co skleja wegański pasztet? Niezastąpiona jest nasza polska kasza jaglana! Łączy pasztet w spójną całość oraz dodatkowo dodaje mu niezwykłej kremowości i delikatności.

    Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.