krew
-
Młodzież nie zna, a kulturalny Polak wstydzi się przyznać, że lubi. Najlepiej zjeść w ukryciu na kolację
To tradycyjny wyrób wędliniarski. Do jego przygotowania potrzebna jest m.in. krew wieprzowa, dlatego najczęściej wyrabiany jest przy okazji świniobicia. Jedni go uwielbiają, inni - wręcz odwrotnie. A trzeba wiedzieć, że jest bardzo zdrowy i można...
-
Spróbował czarnego przysmaku na patyku. "Obrzydliwe". W Polsce zajadamy się podobnym frykasem
Z czego robi się czerninę? Ta tradycyjna, polska zupa, nazywana również czarną polewką, ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Wszystko ze względu na niecodzienny składnik, który jest niezbędny do jej przygotowania. Okazuje się, że...
-
Czernina - staropolski smak w Twojej kuchni. Nie każdy odważy się ją spróbować
Czernina nazywana też czarną polewką to rodzaj pożywnej zupy na bazie rosołu i krwi kaczki oraz mięsa gęsi lub królika. Jak przygotować tradycyjną zupę we współczesnej kuchni? Sprawdź z nami przepis na czarną polewkę.