maczanka krakowska
-
Krakowska kanapka bije na głowę burgery i kebaby. Jak zrobić słynną maczankę? Użyj odpowiedniego mięsa
Kuchnia polska jest bardzo bogata i przez wieki oswajała się z najróżniejszymi wpływami. Każdy region może poszczycić się czymś wyjątkowym, a kuchnia małopolska jest szczególnie interesująca i zróżnicowana. Nie każdy wie, że Małopolska może...
-
Zrobisz ją raz, a będziesz wracać do niej kilka razy w tygodniu. To krakowski przysmak
O tym daniu już wiele osób zapomniało, choć jego smak jest naprawdę niezastąpiony. Pochodzi z kuchni małopolskiej i przebija każdy dostępne fast food. Przypominamy przepis, a także pokazujemy, jak wykonać ten smakołyk na najwyższym poziomie.
-
Żadne zapiekanki i hot-dogi. Ten przysmak to oryginalny polski "street food". Zrobisz go raz, a będzie królował na stole co tydzień
Maczanka krakowska to tradycyjna kanapka z Małopolski, która swojego czasu robiła furorę wśród mieszkańców Krakowa i nie tylko. Nasza rodzima wersja "szarpanej wieprzowiny" charakteryzuje się intensywnym aromatem, a wszystko za sprawą przypraw....