masa
-
Masa budyniowa wyszła za rzadka? To nie koniec świata. Uratuje ją jeden produkt. Nie jest to mąka
Masa budyniowa przydaje się do przekładania tortów i ciast. Zastępuje tłuste kremy, które nie każdemu smakują. Może się jednak zdarzyć, że nie będzie chciała zgęstnieć. Podpowiadamy, jak uratować za rzadki krem budyniowy.
-
Błyskawiczny deser bez pieczenia i grama mąki? Postaw na bananową rozkosz, jest gotowa w mgnieniu oka
Zamiast marnować kolejne godziny na pieczenie klasycznych ciast, znacznie lepiej zrobić coś z owocowym twistem. Ten bananowy deser smakuje wybornie, a przygotowanie trwa jedynie kilka minut. Wystarczy zalać egzotyczny produkt jajkami i gotowe!
-
Nowy rekord Polski padł na warszawskim Ursynowie. Tak ciężkiej dyni w naszym kraju jeszcze nie było
W sobotę 14 października 2023 roku odbyły się obchody Dnia Dyni w ursynowskim Ogrodzie Botanicznym PAN w Powsinie (woj. mazowieckie). To właśnie tam odnotowano rekord, którego nikt się nie spodziewał. Hodowca Mateusz Dąbrowski wywalczył wygraną w...