ratatouille
-
Tego przepisu nie powstydziłby się nawet Gusteau. Ratatuj w tym wydaniu jest lepszy, niż z bajki
Ratatuj (ratatouille) to francuska potrawa, która przypomina warzywne leczo. Łączy w sobie prostotę składników oraz głębię smaku. Często gości na naszych talerzach, gdyż to jednogarnkowe danie można przygotować zaledwie w kilka chwil. Jak się robi...
-
Ratatuj - przepis, który ozdobi każdy stół kolorami i smakiem. Uważaj jednak na sos - warto pocudować z papryką
Ratatuj, a właściwie ratatouille, to pochodząca z Nicei potrawa, która przypomina połączenie zapiekanki warzywnej i leczo. Przepis nie jest skomplikowany - cienko pokrojone warzywa zapieka się w aromatycznym sosie. Jednak ten właśnie sos skrywa...
-
Jak zrobić ratatuj (ratatouille)? Wersja dla wielbicieli misternego układania dań i dla leniuchów plus kilka porad
Ratatouille zwane w naszym kraju po prostu ratatuj, największą popularność zyskało chyba po filmie "Ratatuj". Ta prowansalska potrawka z bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli, i pomidorów, to świetne lekkie danie na letnie dni. Jak zrobić ratatuj?...