szarlotki
-
Domowy jabłecznik z zeszytu babci. Smakuje pysznie na ciepło. Babcia zawsze używała do niego tarki i patelni
Jesień bez jabłecznika? Nie, tego się nie da wyobrazić. Zwłaszcza gdy można upiec go ze świeżych jabłek i to według sprawdzonego, staropolskiego przepisu. Moja babcia Zosia zawsze przygotowywała go, gdy wpadaliśmy z wizytą.
-
Przepis na szarlotkę na rubinoli według Ewy Wachowicz. Pyszny deser jak w dzieciństwie u babci
Przepis na szarlotkę na rubinoli według Ewy Wachowicz to pyszny pomysł na deser, który przenosi w czasy dzieciństwa. Takie ciasto robiły nasze babcie, więc dlaczego nie spróbować samemu? Na pewno się uda.
-
Szarlotka - przepis na dużą blachę. Użyj tego rodzaju jabłek i kruszonki, a efekt będzie powalający
Szarlotka - przepis na dużą blachę tego popularnego i często przygotowywanego ciasta warto zapisać. Dlaczego? Dzięki dodatkowi kwaśnych jabłek i kruszonki, ten wypiek smakuje dobrze o każdej porze roku. Przygotuj aromatyczną zarlotkę, która z...
-
Szarlotka w słoiku, czyli genialny patent na zgrabny deserek. Jak ją zrobić? Wyjaśniamy
Mamy już jesień, a to oznacza jedno: czas na aromatyczne, cynamonowe desery z jabłkami w roli głównej. Nasza propozycja na dziś to prosta szarlotka w słoiczku. Sprawdźcie, jak ją zrobić.
-
Szarlotka - ciasto na każdą okazję. Znacie japońską albo kasztelańską? Mamy przepisy
Szarlotka to jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast. Jest idealna zarówno na deser, jak i do podania na rodzinnym spotkaniu. Jak zrobić szarlotkę kasztelańską lub japońską? Sprawdźcie, jakie oblicza może mieć szarlotka wiosenna.