żeby rosół nie był mętny
-
Robisz rosół i uparcie usuwasz szumowiny? Podpowiemy, czy warto się z tym męczyć
Jeśli regularnie gotujesz rosół lub inne zupy na wywarze mięsnym, na pewno doskonale znasz takie zjawisko, które starsze gospodynie nazywają "szumieniem". Po pewnym czasie na powierzchni zaczyna zbierać się piana, którą uparcie usuwamy sitkiem lub...
-
Rosół znów wyszedł zbyt mętny? Wszystko przez ten błąd! Uratuje cię trik znanych kucharzy
Jaki powinien być rosół? Przede wszystkim wyrazisty w smaku, odpowiednio tłusty i... klarowny. Niestety nie każdy wie, co zrobić, by wywar był przejrzysty i o pięknym, złotym zabarwieniu. Jak się okazuje, wystarczy dolać odrobinę czegoś, co każdy ...
-
Rosół znów wyszedł mętny? Wypróbuj te triki, a już zupa zawsze będzie klarowna i smaczna
Rosół to jedna z uwielbianych polskich zup. Świetnie smakuje, doskonale rozgrzewa i posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Zdarza się jednak, że nie zawsze udaje się tak, jak byśmy chcieli. Co zrobić, żeby rosół nie wychodził mętny? Podpowiadamy.
-
Co zrobić, żeby rosół nie był mętny? Mamy 4 sprawdzone triki, które zapewnią klarowność rosołu
Co zrobić, żeby rosół nie był mętny? Spieszymy z odpowiedzią. W artykule przedstawimy Ci kilka prostych i sprawdzonych kulinarnych patentów, które ułatwią to zadanie. Zaczynajmy!