zielone warzywa
-
Dzięki tej zapiekance wszyscy pokochają brokuły. Już nigdy nie usłyszysz: "Nie znoszę brokułów"
Najzdrowszymi warzywami są wszystkie odmiany zielone. Swoją barwę zawdzięczają chlorofilowi, który korzystnie wpływa nasz organizm, a ogromna dawka kwasu foliowego jest niezbędna w codziennej diecie. Królem w ogromnej koronie jest brokuł, często...
-
Zielona sałatka z jedynie trzech składników. Ta bomba witaminowa wzbogaci smakiem każdy obiad
Prosta swojska kuchnia to esencja smaków, aromatów, a także witamin. Warto zatem przygotować trzyskładnikową sałatkę, która świetnie podkreśli smak niemal każdego obiadu - zarówno mięsnego, jak i wegetariańskiego. Zielony skład gwarantuje ucztę...
-
Szparagi - przepis na przystawkę lub pyszny dodatek. Podpowiadamy, co zrobić, by nie były gorzkie
Szparagi to warzywo sezonowe, które jest cennym źródłem wielu witamin. Można je przygotować na wiele sposobów, są składnikiem wielu dań, ale dobrze smakują podane też jako przystawka. Można je gotować, zapiekać i dusić. Jak smakują najlepiej?...