sałata
-
Piotr Ogiński podpowiada jak zachować świeżość sałaty. "Tego sposobu jeszcze nie było!"
Utrzymanie świeżości zakupionych warzyw to priorytet każdego, kto regularnie je kupuje. Piotr Ogiński wskazał najlepszy sposób przechowywania sałaty. Dzięki niemu zachowa chrupkość przez wiele dni.
-
Obieranie sałaty nigdy nie było tak łatwe. Prosty trik, o którym mało kto wie. "Wszystko w życiu robię źle"
TikTok to prawdziwa skarbnica kuchennych trików oraz sposobów, które ułatwiają nam gotowanie i przygotowywanie potraw. Jak się okazuje wiele prostych i z pozoru oczywistych czynności można znacznie ulepszyć. Wideo ukazujące obieranie sałaty wywoła...
-
Dlaczego krojenie sałaty nożem ze stali to zły pomysł? Jeśli nie chcesz się rozczarować jej smakiem, rób to w inny sposób
Czy sposób, w jaki kroimy sałatę, ma jakiekolwiek znaczenie? Ma, i to całkiem duże. Jeśli chcesz dowiedzieć się, dlaczego wybór noża ze stali do rozdrabniania sałaty jest złym pomysłem, śpieszymy z wyjaśnieniem. Nie chodzi jedynie o pogorszenie si...
-
Sałata ze śmietaną nudna? Nigdy w życiu! Poznaj fantastyczne i szybkie przepisy na sałatę w śmietanie
Sałata ze śmietaną to popularny dodatek do obiadów. Niestety przez wielu niedoceniony. Czas to zmienić. Dowiedz się, jak ciekawie i smacznie podawać sałatę do posiłku. Szybkie przepisy, które zmienią Twoje zdanie.
-
Sałata zwiędła i wygląda jak siedem nieszczęść? Jest kilka sposobów, by ją ożywić. Przyda się np. mąka ziemniaczana
Znasz to? Udało ci się kupić przepiękną zieloną główkę sałaty, kilka listków powędrowało na kanapkę, a reszta warzywa do lodówki. Następnego dnia jednak widzisz, że liście opadły i zwyczajnie zwiędły. Jeśli taki problem stanął przed tobą chociaż...
-
Jak szybko usunąć głąb z sałaty lodowej? Nie będą ci potrzebne żadne gadżety, a tylko własna ręka
Przygotowywanie poszczególnych składników dań bywa uciążliwe. Wyrywanie, odcinanie, krojenie zajmują niekiedy sporo czasu, wydłużając przyrządzanie potraw. Na szczęście jest internet i media społecznościowe, na których od czasu do czasu pojawiają...
-
Nietuzinkowy pomysł na przyrządzenie sałaty. Tego sposobu nie znaliście. Efekt może zaskoczyć
Sezon na grilla już trwa. Najczęściej na ruszt wrzucamy boczek, karkówkę i kiełbaski. Czasem grillujemy też warzywa lub szaszłyki. Co jednak powiecie na sałatę? Zazwyczaj dodajemy ją do kanapek i do prostych surówek. Okazuje się, że można...
-
Sałata rzymska: jak wykorzystać sałatę, która zdobyła popularność dzięki sałatce Cezar? [PRZEPISY]
Sałata rzymska to rodzaj sałaty, charakteryzującej się ciemnozielonymi, podłużnymi, sztywnymi liśćmi oraz lekko gorzkim smakiem. Najczęściej używana jest w Europie Zachodniej, a popularność zyskała dzięki sałatce Cezar. Oto kilka propozycji...
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
Sałaty w sklepach zachęcają pięknymi kolorami i chrupiącymi, jędrnymi liśćmi. Niestety w domu bywa z nimi różnie. Jeśli nie dbamy o nie odpowiednio, szybko tracą swój apetyczny wygląd, co zmusza nas do wyrzucania ich do kosza. Okazuje się, że możn...
-
Sałata szybko więdnie? Jagna Niedzielska podpowiada, jak się z nią obchodzić, by jak najdłużej zachowała świeżość
Czas start! Rozpoczął się sezon na sałatę. Po przebudzeniu z zimowego snu mamy wzmożoną ochotę na to warzywo. Jak się z nim obchodzić, by jak najdłużej i najsmaczniej nam służyło?
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Budyniowe racuchy zrobisz w 20 minut. Lepszych nie jadłeś
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
-
Brejowata zupa za 6 tysięcy i pierogi lepsze niż babcine. Armia zwolenników i przeciwników Thermomixa w natarciu
- Tylko prawdziwi amatorzy domowych wypieków mają tu szanse na komplet!
- Przepis na mizerię. Szybka surówka do obiadu z odrobiną koperku
- Zabójczo pyszny makaron - spaghetti all'assassin. Nie gotuje się go w wodzie, tylko smaży powoli jak risotto
- Ten przepis na drożdżówkę nie zmienia się od lat. Pamiętają go prababcie
- Cynamonki z ciasta drożdżowego. Będą mięciutkie i puszyste, jeśli odpowiednio obejdziesz się z jajkami
-
Paczkowana sałata, tanie mięso, chleb. 8 produktów, których lepiej unikać w supermarkecie
Duże sklepy mają tak różnorodną ofertę, że bez odpowiedniej wiedzy trudno dokonać dobrego wyboru. Jednak są takie artykuły spożywcze, którym warto dobrze się przyjrzeć, zanim trafią do zakupowego koszyka. Oto osiem z nich.
-
Jak przechowywać sałatę, by dłużej zachowała świeżość? Wystarczy trik z wirówką - i nie chodzi o umycie
Sałata to ważny i zdrowy dodatek do wielu dań. Jednak jest bardzo nietrwała. Zaledwie dzień czy dwa mogą sprawić, że poszczególne listki zaczynają pokrywać się śliską substancją i zmieniać kolor. Można to jednak odwlec w czasie. Jak? Podpowiadamy.
-
Co zrobić, żeby przywrócić do życia zwiędniętą sałatę? Jest bardzo prosty sposób
Niezależnie od tego, czy kupujesz ją w paczce, czy też na sztuki, sałata zazwyczaj dosyć szybko więdnie, a następnie zaczyna się psuć. Jest jednak sposób, żeby w krótkim czasie przywrócić ją do życia.
-
Ananas, imbir, sałata - rośliny, które odrosną z resztek
Nie wszystkie resztki jedzenia trzeba wyrzucać. Te z roślin da się często ponownie wykorzystać, nawet jeśli same w sobie nie nadają się do spożycia. I nie, nie chodzi o to, żeby zrobić bigos. Co i jak można wyhodować z resztek?