Niezależnie od tego, czy nazywacie je faworkami, czy chrustami, te przysmaki muszą zagościć na karnawałowym stole. Wiele osób zajada się nimi głównie w tłusty czwartek, ale sezon na faworki trwa przez cały karnawał. Jak je zrobić? Przygotowanie jest naprawdę proste.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Faworki - przepis na chrust w sam raz na karnawał i tłusty czwartek
Jeśli wolicie najprostsze rozwiązania, faworki możecie zrobić również z ciasta francuskiego. To idealna przekąska szczególnie wtedy, gdy nie macie zbyt wiele czasu. Przepis: Faworki z ciasta francuskiego.
Jeśli jesteście fanami pączków, a dodatkowo macie w domu trochę ziemniaków z obiadu, ten przepis jest dla was. Okazuje się bowiem, ze warzywa te nadają się nie tylko do dań wytrawnych, lecz także do deserów. Sprawdźcie, jak zrobić pączki z ich dodatkiem.
Składniki:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Zostały ci ziemniaki z obiadu? Zrób z nich doskonałe i długo świeże... pączki. Testujemy przepis
Oto gratka dla wielbicieli pączków w wersji mini. Niewielkie pączuszki to idealna przekąska na imprezę karnawałową. Ich niewielki rozmiar sprawia, że goście chętnie sięgają po kolejne kuleczki. Jak je zrobić? Przepis jest naprawdę prosty.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Frittelle di vento
Poza wyjątkowymi przekąskami, chcielibyście zachwycić swoich gości również w inny sposób? Zobaczcie nasze myki na efektowne akcenty imprezowe.
Karnawałowe róże to przekąska, która nie tylko smakuje wyśmienicie, lecz także apetycznie wygląda. W dodatku przygotowuje się je naprawdę prosto. Jedynym problemem może być powstrzymanie się przed zjedzeniem ich zanim przyjdą goście.
Składniki:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Róże karnawałowe
Nie ma karnawału bez słodkich ptysiów przełożonych kremem albo podłużnych eklerków oblanych czekoladą. Można kupić je w każdej cukierni - a można też zrobić samodzielnie. Z pewnością wyjdzie taniej, a w wielu przypadkach znacznie smaczniej.
Składniki:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Eklerki i ptysie - rosną jak na drożdżach, chociaż ich nie mają w składzie
Oto kolejna propozycja dla wielbicieli małych pączuszków. Do przygotowania tych słodkości, wykorzystaliśmy serek homogenizowany. Dzięki niemu, kuleczki są puszyste i bardzo smakowite. Jak je zrobić? Przepis jest mega prosty - z ręką na sercu.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Mini pączki na serku homogenizowanym
Zobacz również: