Schab to jedno z najbardziej popularnych w Polsce mięs. Wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez schabowego z ziemniakami i mizerią. Ale schab, to nie tylko schabowe. Możesz przygotować z niego zrazy, cordon blue albo upiec go w piekarniku. Poznaj nasz przepis na schab pieczony w rękawie. To doskonała propozycja na obiad.
Pieczenie w rękawie ma wiele zalet. Niewątpliwym plusem pieczenia w rękawie jest krótszy czas przygotowania potraw niż w przypadku tradycyjnych metod. Dzięki zamkniętemu obiegowi powietrza mięso szybciej osiąga pożądane parametry, pozostaje aromatyczne i soczyste. Natomiast największą zaletą używania rękawa jest lekkostrawność dań, niska kaloryczność oraz wyborny smak potraw.
Składniki:
Przygotowanie:
Pieczony schab doskonale pasuje zarówno do gotowanych, jak i pieczonych ziemniaków. Możesz go również podawać z kaszą. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy