Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć chrzanu. Doskonałym sposobem na włączenie go do świątecznego posiłku jest sos chrzanowy. Jest idealny zarówno do jajek, jak i mięs. Robi się bardzo szybko, bo w maksymalnie 5 minut! Prezentujemy przepis na sos chrzanowy!
Składniki są następujące (ilość zależy od stopnia gęstości, jaki chcesz uzyskać):
Możesz dodać też zioła, np. szczypiorek, pietruszka, koperek lub inne, które lubisz.
Przygotowanie sosu chrzanowego na zimno jest bardzo proste i szybkie:
Podawaj do jajek, mięs, ryb warzyw czy pasztetów. Smacznego!
Do zrobienia go potrzebujesz (ilość zależy od stopnia gęstości, jaki chcesz uzyskać):
Przygotowanie:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.