Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie gazeta.pl.
Kotlety mielone to klasyka. Często pojawiają się w polskich domach w towarzystwie gotowanych ziemniaków i surówki lub mizerii. Magda Gessler ma na nie swój pomysł i podzieliła się nim z fanami. Dzięki jej wskazówkom możemy sprawić, że mięso będzie soczyste i miękkie w środku. Jak więc dobrze przygotować kotlety mielone Gessler?
Kluczem do idealnych kotletów mielonych jest cebula, a raczej sposób, w jaki zostanie ona przyrządzona. Większość przepisów sugeruje dodawanie surowego warzywa, ale restauratorka ma na ten temat inne zdanie. Sugeruje, by wcześniej ją podsmażyć i wystudzić. Ważne jest również wcześniejsze namoczenie bułki - można w wodzie lub w mleku. Magda Gessler do mięsa mielonego dodaje także wodę. Te porady sprawią, że mięso mielone będzie idealne po wysmażeniu.
Przygotuj:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.