Więcej przepisów na wielkanocne ciasta znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Wielu z was się zapewne zdziwi: "Ale jak to, babka majonezowa? Do babki daje się lukier, a nie majonez!" Owszem. Do babki pasuje lukier, a babka majonezowa właśnie jak żadna inna lubi się ze słodkimi polewami. Ale do rzeczy. Babka majonezowa to ciasto, które od kilku lat jest hitem wielkanocnych wypieków. Nie tylko za sprawą dość nietypowego składnika, jakim jest majonez, ale także przez prostotę i szybkość wykonania. O jej smaku nie będę się rozwodzić - każdy fan domowych ciast musi koniecznie spróbować tego prostego przepisu na babkę majonezową. Mogę tylko zdradzić, że jest mięciutka i wilgotna.
Babka majonezowa - przepis na wielkanocne ciasto dla zapracowanych i zabieganych
Składniki:
Babka majonezowa - sposób wykonania:
Taką babkę z powodzeniem możesz zrobić już dziś, bez obaw, że do Wielkanocy się zeschnie. Jeśli przechowasz ją w szczelnie zamkniętym pojemniku, na długo zachowa swoją świeżość, a w święta będzie wilgotna i mięciutka, jak zaraz po upieczeniu.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.