Więcej ciekawych i smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Sezon na świeże i smaczne warzywa trwa, więc jest to dobra okazja, by wprowadzić do swojego menu wiosenne produkty. Jednym z nich jest młoda kapusta, która gości w wielu przepisach. Jednym z najpopularniejszych i najbardziej lubianych jest kapuśniak - aromatyczna i sycąca zupa.
W tradycyjnej polskiej kuchni nie brakuje sezonowych warzyw i prostych produktów, z których można przygotować bardzo smaczne dania. Młoda kapusta jest jednym z najbardziej lubianych i najczęściej kupowanych warzyw w okresie wiosenno - letnim. Można z niej stworzyć wiele ciekawych i smacznych dań. Jedną z iście polskich zup jest kapuśniak, w którego skład wchodzi kapusta. To pyszne danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i wymaga łatwodostępnych składników. Efekt niemal zawsze jest gwarantowany, jednak by go uzyskać, warto pamiętać o prostych zasadach i dodatkach.
Poza walorami smakowymi to także świetne źródło witamin - dzięki dodatkowi kapusty dostarczamy organizmowi dużą dawkę witaminy C, a także wspieramy układ odpornościowy, dostarcza błonnika, ponadto ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe.
Składniki:
Sposób przygotowania:
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.