Więcej ciekawostek kulinarnych znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Pieczenie domowego chleba zyskuje coraz większą popularność. Nie ma się czemu dziwić, roznoszący się w domu zapach gorącego jeszcze wypieku to przyjemność dla zmysłów. Powodów, dla których decydujemy się na własne wypieki, może być jednak znacznie więcej.
Z biegiem czasu rozpowszechnia się stosowanie diety bezglutenowej. Jedni decydują się na nią z własnej woli, inni są zmuszeni do jej stosowania ze względów zdrowotnych. Dla tych drugich osób sprawa wygląda o tyle trudniej, że nie mogą pozwolić sobie na najmniejsze ustępstwa. Co zatem z pieczywem? Można przygotować chleb bez mąki.
Nie jest on jednak przeznaczony wyłącznie dla osób stosujących określoną dietę. Świetnie sprawdzi się również jako zamiennik dla tradycyjnego pszennego chleba. Natomiast dla wszystkich ciekawych i poszukujących nowych smaków jest zdecydowanym "must have" kulinarnych doznań.
Składniki: