dieta bezglutenowa
-
Przepis na ciasto ryżowe bez grama glutenu. Lekki, oryginalny deser przygotujesz z czterech składników
Przepis na ciasto ryżowe to przysłowiowa bułka z masłem, a do jego przygotowania potrzebujesz zaledwie czterech składników. Lekki, puszysty i zdrowy wypiek nie zawiera mąki, przez co świetnie sprawdzi się w diecie bezglutenowej, a także jako...
-
Pizza bezglutenowa. Domowa pizza palce lizać! Idealna na obiad dla całej rodziny
Pizza bezglutenowa to znakomita propozycja na wspólny obiad dla całej rodziny lub spotkanie z przyjaciółmi. Proponowany przez nas przepis jest uniwersalny i prosty, a sekretem tego przepysznego dania jest ciasto.
-
Makaron bezglutenowy lepszy od tradycyjnego? Wypróbuj ten przepis i przekonaj się sam
Makaron bezglutenowy to doskonała propozycja dla wszystkich. Nie tylko dla tych, którzy muszą zrezygnować ze spożywania glutenu. Makarony bezglutenowe są lekkostrawne i świetnie komponują się z wieloma tradycyjnymi daniami.
-
Śliwki pod kruszonką. Przepis na gorący i chrupiący deser z dodatkiem lodów waniliowych i bitą śmietaną
Śliwki pod kruszonką to tradycyjny gorący deser, na który czekamy z utęsknieniem cały rok. Bo choć możemy wykonać go z innych owoców, to jednak klasyczna wersja jest wyjątkowo pyszna. Jego prostota i łatwość wykonania sprawiają, że możemy go...
-
Ten budyń to ulubiony deser Kasi Sokołowskiej. Nie przygotowuje się go w tradycyjny sposób
Budyń jest smacznym i niezwykle prostym deserem. Choć zwykle gotujemy go w garnku, to jak się okazuje, istnieje również inny sposób. Możemy wykorzystać w tym celu piekarnik! Pieczony budyń to przysmak Kasi Sokołowskiej i musimy przyznać, że smakuj...
-
Chleb bez mąki i drożdży. Przepis na pyszny, bezglutenowy chleb z ziarnami
Chleb bezglutenowy nie musi być niesmaczny, rozpadający się w dłoniach czy wręcz śmierdzący piwnymi drożdżami. Znasz ten problem? Sprawdź przepis, który odmieni każde śniadanie.
-
Sprawdzony przepis na naleśniki w wersji fit. Zrezygnuj z mąki pszennej i spróbuj wersji bezglutenowej
Kto nie kocha naleśników? Jednak czy można przygotować je w formie fit, bez glutenu, laktozy i cukru? Jak wykonać ciasto i jakich użyć dodatków? Oto sprawdzony i zdrowy przepis na naleśnik.
-
Mielone bez glutenu? To da się zrobić. Ten zamiennik robi ogromną różnicę
Rośnie liczba osób, które pragną wyeliminować gluten ze swojej diety. Jest to spowodowane nietolerancją na ten składnik oraz pojawiającymi się w związku z tym dolegliwościami. Nie oznacza to jednak, że trzeba rezygnować z niektórych potraw....
-
Faworki bezglutenowe. Nie musisz odmawiać sobie ich w tłusty czwartek
Jesteś na diecie bezglutenowej i tęsknie spoglądasz na faworki? Wcale nie musisz z nich rezygnować! Podpowiadamy, jak zrobić faworki w wersji bezglutenowej. Tłusty czwartek uratowany.
-
Pączki bezglutenowe są łatwiejsze do zrobienia, niż myślisz. Sprawdź, jak je przygotować
Pączki bezglutenowe to przysmak, który uratuje karnawał osobom z celiakią lub alergią na gluten. Są łatwiejsze do przygotowania, niż myślisz, a główny składnik na pewno masz w kuchennej szafce. Jak zrobić pączki bezglutenowe?
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Kąpiel to nie tylko świetna zabawa! W wannie maluch może też nauczyć się wielu umiejęt-ności! Oto kilka propozycji, jak połączyć radosną zabawę z pożyteczną nauką.MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Awokado: jak jeść, aby wykorzystać maksymalnie jego dobroczynne działanie?
- Spędziłem miesiąc w Atenach. Poznałem przepis, który skradł moje serce
- Pęknięte żółtko w jajku sadzonym. Ten trik sprawi, że usmaży się idealnie
- Zimowe grzyby. W lasach ich pełno i aż pchają się do zupy. Płomiennica smakuje w lutym tak, jak borowiki jesienią
- Kultowe miejsca na gastronomicznej mapie polski zamykają się bezpowrotnie
- Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Dodaj ten składnik
-
Tradycyjne rządzą i dzielą na polskich stołach. A jak zrobić je w wersji bezglutenowej? Czego użyć zamiast bułki tartej?
Domowe kotlety mielone bardzo często lądują na naszych stołach. Jak zrobić je w wersji bezglutenowej? Podpowiadamy, czym zastąpić bułkę tartą i bułkę, która nadaje im struktury.
-
Ciasto czekoladowe bez cukru, bez mleka i bez mąki. To coś tam w ogóle zostało? Oj tak!
Co powstanie, gdy z przepisu na ciasto wykluczymy kilka składników, które wydają się kluczowe? Odpowiedź brzmi: doskonałe ciasto. Sprawdźcie, jak upiec coś pysznego bez użycia mąki, cukru i mleka.
-
Bezglutenowe naleśniki z mąki kukurydzianej - przepis na śniadanie, obiad lub kolację
Naleśniki z mąki kukurydzianej to przepis dla tych wszystkich, którzy ze względu na nietolerancję glutenu, muszą zastępować niektóre produkty w diecie. Celiakia to nie powód, by nie jeść naleśników! Te zrobione z mąki kukurydzianej są równie pyszn...
-
Siemianka - dobry i zdrowy zamiennik owsianki. Gotowa w 20 minut i to bez gotowania! Mamy przepis
Siemianka to danie, które przygotowuje się podobnie jak owsiankę z tą różnicą, że zamiast płatków owsianych wykorzystuje się zmielone siemię lniane. Jak to smakuje i dlaczego warto ją jeść? Podpowiadamy i zdradzamy wam prosty przepis na siemiankę.