bezglutenowe

Więcej o:

bezglutenowe

  • Faworki bezglutenowe. Nie musisz odmawiać sobie ich w tłusty czwartek

    również w wersji bezglutenowej. Mamy prosty przepis. Faworki bezglutenowe - przepis Składniki: 250 g mieszanki bezglutenowej (np. mąki ryżowej, kukurydzianej, gryczanej i skrobi ziemniaczanej) + odrobina do podsypania 150 ml kwaśnej śmietany, 4 żółtka, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka cukru, szczypta soli, cukier

  • Kiedy stosować dietę bezglutenową?

    na białka glutenu zbożowego. Celiakii nie da się wyleczyć, a jedyną terapią jest przestrzeganie diety bezglutenowej. Jest to choroba najczęściej genetyczna. Objawia się biegunkami, bólami brzucha, wzdęciami, spadkiem masy ciała, a u dzieci problemami ze wzrostem i rozwojem. Dieta bezglutenowa to konieczny

  • Unikasz glutenu, ale kochasz chleby? Oto przepisy na pieczywo bezglutenowe

    Składniki: 135 g pestek słonecznika 90 g nasion siemienia lnianego 90 g mielonego siemienia lnianego 65 g orzechów laskowych lub migdałów 145 g płatków owsianych (bezglutenowych) 3 łyżki nasion chia 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 350 ml wody Sposób

  • Chleb gryczany, czyli pyszny bezglutenowy wypiek

    z kaszy gryczanej piecz w temperaturze 200*C przez około 1,5 godziny. Wystudź go przed podaniem. Podawaj jak tradycyjny chleb. Chleb z mąki gryczanej - składniki: 0,5 kg mąki gryczanej (lub 250 g gryczanej i 250 jaglanej ? również bezglutenowej) 1,5 szklanki wody 5 łyżek oleju dwie łyżeczki cukru

  • Słodko, pysznie, apetycznie i bez glutenu z Appetitą

    Kilka lat temu dieta bezglutenowa szturmem wtargnęła do Polski. Dla jednych to moda, dla innych ? konieczność. Szczęśliwie osoby na niej przebywające nie są zdane na monotonię zahaczającą o nudę. Również amatorzy słodkości nie muszą rezygnować ze swoich przyjemności, a tym samym przeżywać katuszy