andrzej polan
-
Czy pieczywo tuczy? Kucharz dementuje plotki o glutenie. "Dużą rolę gra tutaj matematyka"
Niemal na całym świecie, podstawą w diecie jest chleb - różni się on jedynie formą i składem. Z kolei badania statystyczne pokazują, że przeciętny Polak spożywa ok. 63,5 kg pieczywa rocznie. Dlaczego zatem coraz więcej osób przechodzi na "glutenow...
-
Nie uwierzysz, co Andrzej Polan dodaje do rosołu. "Jeden dodatek, który spowoduje, że będzie super"
Rosół to klasyka i podstawa polskiej kuchni. W każdym domu robi się go nieco inaczej, choć istnieje żelazna baza, z której korzystają wszyscy. Swoim przepisem na rosół podzielił się też Andrzej Polan. Kucharz jednak zaskoczył i wywołał gorącą...
-
Mazurek wielkanocny tylko na słodko? Andrzej Polan łamie te zasady. Dodał kiełbasę i konfiturę z cebuli
Mazurek wielkanocny kojarzy się wszystkim ze słodkim wypiekiem, którym można zajadać się po świątecznym śniadaniu. Jednak Andrzej Polan postanowił to zmienić i wykonał ten przysmak w sposób wytrawny. Dodał cebulę i kiełbasę, a następnie całość...
-
Andrzej Polan wspomina smaki dzieciństwa. Duszaki, czyli pyszny przepis na danie z ziemniaków
Niewątpliwie niektóre smaki potrafią wywołać w nas ogrom emocji. Ulubione słodkości czy dania z dzieciństwa to niewiarygodna podróż w czasie. W taką podróż ostatnio udał się także Andrzej Polan, który wrócił myślami do czasów młodości i wspominał...