gluten

Więcej o:

gluten

  • Słodko, pysznie, apetycznie i bez glutenu z Appetitą

    . Dzięki różnorodnym zamiennikom dla glutenu można przygotować wyśmienite ciasta, torty, desery, ciasteczka czy przekąski, które zadowolą nawet najbardziej wymagających łasuchów. Łakocie bez tego alergenu mogą być nie tylko pyszne, ale i zróżnicowane! Marka Appetita dzieli się przepisami i patentami

  • Mielone bez glutenu? To da się zrobić. Ten zamiennik robi ogromną różnicę

    do zastosowania. Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl. Kotlety mielone bez glutenu: lista składników 500 g mięsa mielonego; średnia cebula; jajko; duża łyżka naturalnego serka kremowego; pół łyżeczki soli; pół łyżeczki czarnego pieprzu mielonego; olej do smażenia; zmielone płatki owsiane lub mąka

  • Unikasz glutenu, ale kochasz chleby? Oto przepisy na pieczywo bezglutenowe

    Składniki: 135 g pestek słonecznika 90 g nasion siemienia lnianego 90 g mielonego siemienia lnianego 65 g orzechów laskowych lub migdałów 145 g płatków owsianych (bezglutenowych) 3 łyżki nasion chia 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 350 ml wody Sposób

  • Kiedy stosować dietę bezglutenową?

    na białka glutenu zbożowego. Celiakii nie da się wyleczyć, a jedyną terapią jest przestrzeganie diety bezglutenowej. Jest to choroba najczęściej genetyczna. Objawia się biegunkami, bólami brzucha, wzdęciami, spadkiem masy ciała, a u dzieci problemami ze wzrostem i rozwojem. Dieta bezglutenowa to konieczny