Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Kurki to prawdziwy letni rarytas, który często gości w domowym menu. Niewielkie, chrupiące grzyby o pięknym kolorze świetnie pasują dodane do zup, sosów i smacznych dań. Wystarczy niewiele składników, by stworzyć na bazie grzybów smaczny posiłek - pamiętajmy, że sekret smaku tkwi w prostocie.
Odkąd kurki pojawiły się na bazarkach, zastanawiamy się, w jaki sposób je przygotować. Dań z nimi w roli głównej jest mnóstwo, wystarczy wybrać jeden z nich, by rozkoszować się wyjątkowym smakiem i aromatem grzybów. Czasami dodatek masła, świeżych ziół i przypraw wystarczy, by wydobyć z nich wszystko, co najlepsze i stworzyć wyrafinowane danie w zaledwie kilka minut.
Przepis na makaron z kurkami sprawdzi się idealnie w ciepłe dni i nie tylko. Przygotowanie jest bardzo łatwe, a składniki, których potrzebujemy, z pewnością znajdziemy w swojej kuchni. Warto także wspomnieć, że recepturę można przygotować na wiele sposobów, dodając ulubione dodatki, dzięki czemu za każdym razem możemy uzyskać inny, smaczny i oryginalne efekt.
Składniki:
Sposób przygotowania: