Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Domowy makaron to produkt, którego nie da się zastąpić. Delikatny, smaczny i świeży produkt wielu osobą kojarzy się z długą i mozolną pracą. Jak się jednak okazuje, wystarczą dwa składniki, by cieszyć się wyjątkowym, domowym smakiem. Włoski kucharz wyjaśnia jak w zaledwie kilka minut przygotować dyniową ucztę.
Przygotowanie makaronu wcale nie musi być uciążliwe i trudne. Doskonale obrazuje to przepis włoskiego kucharza, który z zaledwie dwóch składników przyrządza świeżą, domową pastę. Receptura opiera się wyłącznie na dwóch składnikach - dyni i mące. Tak powstałe ciasto energicznie zagniatamy, gotujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami. Nie ma nic prostszego!
Makaron z dyni jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy zapiec warzywo, zmiksować je, a następnie połączyć z mąką. Powstałe cisto będzie jednak potrzebowało czułego i energicznego wyrobienia. Później wystarczy tylko pokroić masę na małe kawałki o dowolnym kształcie, ugotować i podać z ulubionymi dodatkami.
Autorem przepisu jest Angelo Coassin, włoski kucharz na stałe działający w Londynie.
Składniki:
Do podania:
Sposób przygotowania: