Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Placki ziemniaczane to prawdziwy rarytas w domowym menu. Chociaż danie króluje zazwyczaj w wersji tradycyjnej, warto nieco poeksperymentować i dodać do masy nietypowe składniki. Efekt? Perfekcyjny, smaczny i wyjątkowo chrupiący!
Wśród domowych obiadów piedestał zajmują tradycyjne klasyki. Placki ziemniaczane wśród nich znajdują szczególne miejsce - lubi je niemal każdy za wyjątkowy smak i prostotę. Warto jednak nieco urozmaicić dotychczas przygotowywany przepis i dodać kilka oryginalnych składników. Finisz zaskoczy wyjątkowym aromatem i chrupkością.
Placki ziemniaczane z dodatkiem marchewki i parmezanu to prawdziwa rewolucja w domowym menu. Przygotowanie nie różni się od tego tradycyjnego. Ziemniaki trzemy na tarce o drobnych oczkach, odsączamy z nadmiaru wody (pamiętając o zebraniu i zachowaniu skrobi), łączymy z cebulą, mąką i jajkiem. Na koniec dodajemy startą marchewkę i odrobinę parmezanu. Całość wystarczy doprawić, usmażyć i gotowe!
Składniki:
Sposób przygotowania: