Więcej słodkich przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Pączki to flagowy produkt tłustego czwartku. Warto jednak nieco zmodyfikować tradycyjną recepturę i dodać do ciasta jogurt. W ten sposób uzyskamy oryginalny smak i wyjątkowo puszystą konsystencję. To nie tylko ciekawa alternatywa, ale i wyjątkowa forma podania idealna do kawy czy poczęstunek dla bliskich.
Do święta słodkości pozostało coraz mniej czasu, to zatem ostatni dzwonek na przygotowanie smacznych receptur, które tego dnia będą królować na stole. Wśród klasyków takich jak faworki, drożdżówki czy oponki nie może zabraknąć pączków. Te tradycyjne to niemalże piedestał jednak ich lżejsza alternatywa równie jest smaczna i apetyczna. Mowa tu o słodkościach bazujących na jogurcie, który nie tylko wpływa na smak i kaloryczność, ale i wyjątkowo lekką i sprężystą formułę.
Pączki jogurtowe warto przygotować w wersji mini - wówczas możemy bez wyrzutów sumienia się nimi zajadać i jednocześnie podać jako poczęstunek do kawy czy elegancka dekoracja stołu.
Składniki:
Sposób przygotowania: