Jak zrobić ser mozzarella w panierce? Takie pytanie pada często, kiedy mamy ochotę na przekąskę w nietypowym stylu. Co więcej, zaletą smażonych serów jest to, że możemy przyrządzić je także dla osób na diecie ketogenicznej lub niskowęglowodanowej.
Panierowana mozzarella może być podawana jako przekąska na ciepło lub element obiadu. Jeśli interesuje nas ta druga możliwość, wystarczy przyrządzić dowolną sałatkę z dressingiem i podać z usmażonym w panierce serem. To danie bez mięsa jest bardzo sycące i zachwyci niejednego łasucha. Przygotowując wersję keto, rezygnujemy z klasycznej bułki tartej na rzecz aromatycznej panierki. Jak ją zrobić? Przepis jest banalny.
Składniki:
Jeżeli chcemy przygotować klasyczną wersję mozzarelli w panierce, sięgnijmy po bułkę tartą. Ważne jednak, aby wybrać produkt dobrej jakości, lub zetrzeć na tarce czerstwą bułkę. W przeciwnym razie ser podczas smażenia może się przypalać.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Przyrządzając mozzarellę z bułką tartą, postępujemy tak samo, jak w przypadku keto panierki. Ważne, aby panierować dwukrotnie.