Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Przepis na pastę jajeczną Magda Gessler zaprezentowała w jednym z odcinków Kuchennych rewolucji. Pomagała wówczas w Białogardzie właścicielom lokalu Stop, który przemianowała na Bistro Jajo. Menu, które zaproponowała restauratorka, składało się głównie z potraw z jajkami. Jedną z pozycji była właśnie pasta jajeczna Magdy Gessler, która bardzo zasmakowała gościom.
Restauratorka do jej zrobienia używa konkretnego zestawu przypraw. Sięga między innymi po curry czy ostrą paprykę. Zwraca uwagę również na to, jakie jajka wybiera. Powinny być ekologiczne i pochodzić od kur z wolnego wybiegu. Poniżej znajdziecie cały przepis na pastę jajeczną Magdy Gessler.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, a koperek i szczypiorek siekamy. Jajka po ugotowaniu i wystudzeniu również kroimy w drobną kosteczkę. W miseczce mieszamy je najpierw z ziołami, a potem z majonezem, musztardą i masłem. Dodajemy curry, ostrą paprykę oraz majeranek. Mieszamy i doprawiamy wedle własnych upodobań solą oraz pieprzem.
Pasta jajeczna Magdy Gessler świetnie pasuje do kanapek. Pasuje zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Jeżeli jeszcze chcecie wzbogacić jej smak, możecie dodać do niej np. awokado, fetę, świetnie smakuje też z dodatkiem wędzonych ryb, pieczarek lub kurczaka. Pastę jajeczną można podawać również z rzodkiewką, dobrze będzie komponowała się na świeżym pieczywie również z pomidorem.