Pieczone ziemniaki z piekarnika to pyszna alternatywa dla każdego, kto nie ma działki lub odpowiednich warunków do wykonania paleniska. Wyjątkowy smak uzyskasz, korzystając z naszych sprawdzonych wskazówek.
Pieczone ziemniaki z ogniska to smak, którego się nie zapomina. Delikatna skórka, lekko spieczona, miękki środek i niesamowity aromat. Kto raz spróbował tego przysmaku, ten nigdy go nie zapomni. Jednak jeśli chcemy odtworzyć go w warunkach domowych, najlepszym sposobem jest skorzystanie z piekarnika. Przepis jest bardzo prosty, a korzystając z niego, możesz zrobić aromatyczną przekąskę lub dodatek do obiadu.
Składniki:
Niektórzy przed upieczeniem obtaczają ziemniaki w mące pszennej. A dopiero później zawijają w folię. Ten etap można jednak ominąć. Sosem, który idealnie podkreśli przyrządzone ziemniaki, jest jogurt naturalny połączony ze świeżym koprem i solą. Jeśli lubisz bardziej wyrazisty smak, przygotuj masełko ziołowe. Użyj jednego ząbka czosnku, tymianku i czarnego pieprzu oraz soli. Pieprz cayenne najlepiej wyostrzy smak pieczonych ziemniaków niczym z ogniska.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.