Więcej przepisów na pyszne śniadania znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Naleśniki są idealną opcją na każdy posiłek i otwierają niezliczone możliwości wersji smakowych. Można je podawać na słodko z dżemem albo serem, można na przykład z serkiem topionym i wędliną, świetnie smakują zapieczone z sosem meksykańskim. Najważniejsze jednak nie są dodatki, ale same naleśniki. Nie będą dobre naleśniki grube, pękające podczas składania i zawijania lub przywierające do patelni. Jak zrobić naleśniki francuskie, czyli znane na całym świecie delikatne crepes? Przepis jest banalny, ale nie obędzie się bez masła.
Składniki:
Tak przygotowane naleśniki są idealne ze wszystkimi dodatkami. Idealnie sprawdzą się do krokietów, ponieważ są elastyczne i nie rwą się przy składaniu. Jeśli jednak nie wykorzystasz wszystkich naleśników i zdarzy się, że obeschną, pokrój je w cienkie paseczki i podaj z sosem bolońskim zamiast makaronu. Palce lizać.