Placki bananowe na drugie śniadanie to strzał w dziesiątkę. Są obłędnie pyszne, słodkie i pulchniutkie, więc najlepiej od razu przygotować podwójną porcję. Jeśli dasz je dziecku na drugie śniadanie do szkoły, na pewno pozostali uczniowie z klasy będą chcieli ich spróbować.
Przepis na placki bananowe jest bardzo prosty. I choć pewnie większość z nas na listę składników dodałoby mleko, warto jednak z niego zrezygnować. Dla lepszego smaku mleko należy zastąpić kefirem. Wówczas będą rozpływać się w ustach. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Placki bananowe to świetna propozycja na słodkie śniadanie. Pasuje do nich wiele dodatków. Warto podać je ze świeżymi owocami. Można polać je słodkim sosem i posypać np. płatkami migdałów. Świetnie sprawdzi się też domowy dżem z ulubionych sezonowych owoców. Smacznego!
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!