Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Nie znam żadnej osoby, która na pytanie "czy lubisz pierogi?", odpowiedziałaby "nie". Możemy nie lubić na przykład ruskich, ale uwielbiać pierogi z owocami lub grzybami. Prawda jest jednak taka, że w pierogu można upchnąć niemal wszystko i zawsze będzie to jakaś odmiana. I dziś właśnie taką odmianę mamy dla was.
Przepis na farsz do pierogów z tuńczyka i sera feta oraz cebuli podesłała mi znajoma. Jak można się spodziewać, kierowana ciekawością postanowiłam zrobić takie pierogi i muszę przyznać, ze to połączenie jest tak samo idealne, jak choćby kapusta i grzyby. A co oprócz smaku jest genialne w tym farszu? Że robi się go tylko tyle, ile podsmaża się cebula - w moim przypadku to trzy minuty.
Składniki na ciasto:
Składniki na farsz:
Tak przygotowane pierogi z całą pewnością zaskoczą każdego, kto postanowi ich spróbować. Oczywiście ten przepis to tylko wspazówka - do farszu możesz dodać także na przykład kilka posiekanych oliwek lub suszonych pomidorów. Podawaj posypane szczypiorkiem lub posiekaną natką.