Pasta awanturka to doskonała propozycja na śniadanie. Ryba i sporo dawka nabiału to dobre rozpoczęcie dnia. Jak ją przygotować? Podpowiadamy. Oto przepis na pastę kanapkową z PRL-u.
Awanturka to dla wielu dość kontrowersyjne połączenie. Jeśli jednak raz jej spróbujemy, to będziemy do niej wracać. Smak zdecydowanie zaskakuje, bo mieszanka tych pozornie niemających ze sobą nic wspólnego składników, sprawia, że kubki smakowe po prostu eksplodują. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Połączenie ryby i twarogu jest nietypowe, ale obłędnie pyszne. W PRL-u stawiano na szprotki z puszki czy sardynki, a czasami nawet na wędzoną makrelę. W naszym przepisie na awanturkę z PRL-u użyjemy makreli. Pasta dzięki niej będzie miała intensywny smak. Nie należy zapominać też o świeżej zieleninie. Najlepiej sprawdzi się szczypior, który nie tylko poprawi wygląd pasty kanapkowej, ale i smak. Nada jej charakteru i delikatnie pikantnego smaku.
Składniki:
Sposób przygotowania: