Może się wydawać, że wymyślanie pomysłów na śniadania to prosta sprawa. Jednak nic z tych rzeczy i trzeba przy tym się nieźle nagłówkować. Okazuje się też, że o poranku najczęściej nie mamy ochoty na robienie wymyślnych potraw, bo nie mamy na to ochoty, a także czasu. By i tak urozmaicić sobie ten posiłek postanowiłam pokombinować z dodatkami do pieczywa. Był to strzał w dziesiątkę, bo dzięki temu poznałam przepis na tę pastę.
Jest ona banalnie prosta w przygotowaniu i trzeba do niej zaledwie czterech składników. Główną rolę pełni tu awokado, które przez swoją konsystencję i smak może być zamiennikiem masła. Miesza się je z aromatycznymi przyprawami takimi jak czosnek granulowany, a także sól i pieprz. Dla lepszego smaku można również do niego dodać płatki chilli. Nadadzą one całości charaktery, a pasta będzie ciekawsza w smaku. Przekonałam się, że tak przygotowaną mieszankę mogę podawać z tostami, jajkami, a nawet chipsami. To właśnie znak, że idealnie współgra z wieloma dodatkami. Dodatkowo można ją podać nie tylko do śniadań, a także jako dip na imprezy. Krakersy i paluszki zamoczone w tej paście również smakują znakomicie.
Składniki
Sposób przygotowania