Wśród tradycyjnych łakoci przygotowywanych na tłusty czwartek, pączki zajmują szczególną pozycję. Finalista piątej edycji programu "Masterchef" ma na szczęście sposób na coś wyjątkowo smacznego i obłędnie słodkiego. Pączki z przepisu Szymona Czerwińskiego to prawdziwa rewelacja, którą zrobisz w mgnieniu oka.
Pączki to wypieki, których nie sposób odmówić sobie w tłusty czwartek i nie tylko. Puszyste, miękkie i delikatne niczym chmurka - właśnie taki deser śmiało możesz przygotować w swoim domu! Cały proces nie musi być jednak skomplikowany, trwać godzinami i spędzać sen z powiek. Szymon Czerwiński podzielił się w mediach społecznościowych przepisem na doskonałe pączki bez wyrastania, które smakują i wyglądają obłędnie.
Sekretem pączków finalisty piątej edycji programu "Masterchef" jest szybki sposób, odpowiednie składniki, procentowy dodatek oraz metoda bez wyrastania. Wystarczy połączyć w odpowiedniej kolejności produkty, zagnieść elastyczne ciasto i formować estetyczne kulki, która trafią później na tłuszcz. Pączki smażymy na rumiany, złoty kolor i gotowe. Na koniec tylko ulubione nadzienie i dekoracja. Przepis znajdziesz także na Instagramie kucharza @szymon_czerwinski.
Składniki:
Sposób przygotowania: