Pączki wytrawne nie są obecnie tak popularne, jak te w słodkim wydaniu. Z tym przepisem może się to jednak szybko zmienić. Wszystko za sprawą zaledwie kilku składników solidnej porcji aromatycznej przyprawy. Takie połączenie da wytchnienie w słodkie święto i z pewnością zasmakuje nawet najbardziej wymagającym.
Przed nami tłusty czwartek, czyli święto słodkości i wszystkich łasuchów. Wówczas na stole królują ociekające lukrem łakocie, chrust, oponki i oczywiście pączki. Warto jednak połączyć tradycję z odrobiną nowości, a receptura na słone pączki z pewnością sprawdzi się na piątkę z plusem. Lista składników jest niewielka, co gwarantuje ekspresowe przygotowanie, któremu sprosta nawet największy laik. Efekt za to zaskoczy domowników i gości - jest smacznie, prosto i domowo!
Słone pączki nie są aż tak popularne jak te hojnie nadziane różą, budyniem czy innym dowolnym kremem. Warto dać jednak szanse połączeniu słonych składników. Pulchne ciasto z dodatkiem kminku da wytchnienie podczas uroczystego ucztowania w tłusty czwartek. Wystarczy jedynie wyrobić ciasto, uformować estetyczne kulki i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Składniki:
Sposób przygotowania: