Tulipany z pomidorków koktajlowych zrobią furorę na stole! "Są słodkie" i banalnie proste

Szukasz kreatywnej przystawki na przyjęcie lub jadalnych ozdób na wielkanocny stół? Poznaj tulipany z pomidorków koktajlowych. Każdy z gości będzie zachwycony twoją pomysłowością i estetyką potrawy.

W kuchni warto eksperymentować nie tylko z różnorodnością smaków, ale także wyglądem potraw. Zróżnicowanie to pomaga dostarczyć nam poprzez posiłki niepowtarzalnych doznań. Może sprawić, że każdy kęs będzie prawdziwą przyjemnością dla podniebienia i zmysłów. Jeżeli wykonasz te tulipany à la caprese, zrozumiesz, o czym mówimy.

Zobacz wideo Nie tylko ogórki można kisić. Zobacz, jak przyrządzić pomidory kiszone

Co na przystawkę na szybko? Tulipany z pomidorków to strzał w dziesiątkę

Na Instagramie bez wątpienia możemy znaleźć wiele ciekawych propozycji na dania cieszące nasze oko i zachwycające pomysłowością. Jedną z nich znajdziemy na koncie o nazwie @domesticallyblissful. Możemy zobaczyć tam jak stworzyć unikalną przystawkę, czyli tulipany z pomidorków. Nagranie polubiło już ponad 173 900 użytkowników. 

 

Internauci bardzo licznie i pozytywnie komentują video:

O rany, są takie słodkie!
O mój Boże, to niesamowite!
Omg, są takie urocze, uwielbiam je! Dziękuję za podzielenie się nimi!

Sałatka z pomidorków koktajlowych to hit. Wypróbuj ten prosty przepis

Aby przygotować wyżej pokazaną potrawę, potrzebujemy składników niczym na sałatkę caprese i są to:

  • Pomidorki koktajlowe,
  • Mini mozzarella,
  • Szczypiorek,
  • Sos balsamiczny i przyprawy.

Jeżeli składniki mamy przygotowane, to w pierwszej kolejności ostrym nożem delikatnie przecinamy górną część pomidorków koktajlowych w krzyżyk. Następnie na patyczki od szaszłyka nabijamy pomidorki i umieszczamy wewnątrz nich mini mozzarellę, aby stanowiła środek kwiatu. Na koniec odpowiednio układamy szczypiorek na patyczkach, tak aby wyglądał jak łodyga rośliny. Tak wykonane tulipany możemy umieścić w wazonie niczym żywe dla zwiększenia efektu. Przed podaniem tego oryginalnego dania warto w osobnym naczyniu przygotować sos balsamiczny, który doprawimy solą i pieprzem. 

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.