Niemcy mają inny patent na schabowe. Nie znajdziesz tam panierki. Zrób je w domu. Znikną od razu

Nie masz pomysłu na obiad? Tym daniem będzie zajadać się cała rodzina. Ten wyjątkowy schabowy z farszem to hit. Jest prosty w przygotowaniu, a mięso rozpływa się w ustach. Najważniejsze składniki to mięsko, pieczarki i ser.

Schab często wykorzystywany jest w kuchni ze względu na bogaty smak i soczystość, które wynikają z odpowiedniego przygotowania i pieczenia. Mięso można je podawać na wiele sposobów — od tradycyjnego smażenia po pieczenie lub duszenie z dodatkami. Dzisiejszy przepis zdecydowanie zagości w twojej kuchni na dłużej.

Zobacz wideo Lunchbox, dzięki któremu już nigdy nie sięgniesz po schabowego [HAPS FIT]

Schab zapiekany z pieczarkami i serem. Ten przepis zachwyca

Na YouTube możemy znaleźć konto o nazwie Cookrate - Meat Recipes, na którym już jakiś czas temu opublikowano przepis na wyjątkowe schabowe w wersji niemieckiej. Na filmiku widać dokładne etapy przygotowywania obiadu od obrobienia mięsa po tworzenie farszu i zapiekanie.

 

Poznaj przepis na inny kotlet schabowy. Bez panierki, ale farsz palce lizać

Przygotowaliśmy instrukcje dokładnego przygotowania tej potrawy i listę potrzebnych składników:

  • 1 kg kotleta schabowego
  • 500 g cebuli
  • 3 g soli
  • 3 g czarnego pieprzu
  • 100 g sera cheddar
  • 1 l wody

Nadzienie:

  • 300 g pieczarek
  • 50 g pomidorów
  • 3 g soli
  • 3 g czarnego pieprzu
  • 20 g pietruszki
  • 20 g koperku
  • 70 g majonezu

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Następnie lekko rozbij kotlety schabowe i przekrój je wzdłuż i na poprzek, aby uzyskać grubą kratę. Nie krój mięsa do końca, aby całość trzymała się razem, a następnie posól i popieprz. Obierz cebulę i pokrój ją w plastry, a grzyby i pomidory pokrój w drobną kostkę. Cebulę ułóż na blaszce, na której będziesz piec mięso, a następnie ułóż kotlety na cebuli. Na rozgrzanej patelni przygotuj pieczarki, czerwoną paprykę i pomidory, smażąc je przez kilka minut. Dopraw mieszankę solą i pieprzem, a na koniec dodaj posiekane zioła, majonez oraz część sera. Dokładnie wymieszaj. Na środek każdego kotleta schabowego połóż porcję nadzienia, a następnie posyp resztą startego sera cheddar. Dno blachy zalej wodą. Piecz kotlety w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut, aż mięso będzie dobrze upieczone. Smacznego.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.