Najlepsze placuszki na świecie można przygotować z zaledwie kilku produktów. Sekret idealnego smaku leży jednak w prostocie i swojskich składnikach, z których jak się okazje, można stworzyć naprawdę smakowite przepisy. Jednym z nich są klasyczne racuchy, które zasmakują każdemu, szczególnie jeśli zadbamy o słodkie dodatki.
Czasami najprostsze przepisy i kuchenne metody są najlepsze. Właśnie dlatego warto postawić na obłędnie puszyste i lekkie jak obłoczek placuszki. Obejdzie się jednak bez drożdży, długiego wyrabiania ciasta i wymyślnych składników - z naszym przepisem jest łatwo, tanio i co najważniejsze obłędnie smacznie!
Przepis na placuszki daleki jest od wielkiej filozofii. Wystarczy połączyć jajka i serek wiejski, by uzyskać idealną masę. Nabiał da doskonały smak i kremowy efekt. Po usmażeniu np. na maśle klarowanym placuszki będą puszyste niczym obłoczek. Polecamy serwować je z owocami, bitą śmietaną lub domowymi przetworami takimi jak powidła śliwkowe czy dżem truskawkowy.
Składniki:
Sposób przygotowania: