Mizeria z dodatkiem pora to najlepszy dodatek do obiadu, jaki kiedykolwiek spróbujecie. Przygotowana z tym dodatkiem zyskuje nowy wymiar smaku i po prostu nie sposób się jej oprzeć. Co należy wkroić do mizerii, by smakowała jeszcze lepiej? Podpowiadamy.
Dla większości z nas podstawą mizerii są ogórki, śmietana oraz trochę cebuli. Warto jednak trochę poeksperymentować, a przekonałam się o tym na własnej skórze. Postanowiłam dodać do mizerii warzywo, bez którego nie da się ugotować rosołu. Mowa tu o porze. Okazało się, że całkowicie odmienia smak tego dodatku do obiadu. Mizeria stała się o wiele bardziej wyrazista i nabrała charakteru.
Składniki:
Przygotowanie mizerii jest banalnie proste. Moim zdaniem najważniejsze są jednak proporcje. Warto je zachować, by smaki nie konkurowały ze sobą, a doskonale się łączyły, tworząc pyszny dodatek do obiadu. Jak zabrać się za przygotowanie mizerii z porem? Oto przepis.
Sposób przygotowania: