Ciepłe lody to dla jednych słodkie wspomnienie beztroskich lat dzieciństwa, dla innych zaś kulinarny koszmar, który smakował gorzej od mlecznej zupy. Dla fanów tego wyjątkowego deseru mamy przepis, który idealnie odwzorowuje ten produkt, który gościł w sklepikach szkolnych i osiedlowych.
Pamiętasz ciepłe lody z czasów dzieciństwa? Kiedyś zajadały się nimi wszystkie dzieciaki. Dzisiaj trudno o podobny rarytas w sklepie. Warto zatem wrócić do słodkich czasów dzieciństwa i przygotować dla siebie czy pociech ten obłędny deser. Jak się okazuje, to bardzo proste - obejdzie się bez długich przygotowań, a także skomplikowanej listy zakupów.
Ciepłe lody można samodzielnie przygotować w domu. Potrzebne będą składniki takie jak jajka, cukier, wafelki do lodów, czekolada i optymalnie odrobina soku z cytryny. Masę wystarczy odpowiednio przygotować, a następnie zadbać o piękną prezencję w jadalnym kubeczku. Po chwili można się cieszyć tym kultowym smakiem i przenieść do czasów, gdy podobne specjały jadło się na trzepaku lub pod klimatycznym, osiedlowym sklepem.
Składniki:
Sposób przygotowania: