Koniec z nudnymi mielonymi i tłustymi schabowymi. Miejsce mięsnych rarytasów warto latem zastąpić warzywną wersją pełną smaku i swojskich aromatów. Wystarczy wykorzystać ziemniaki z wczorajszego obiadu lub ugotować je na świeżo i ugnieść na purée. Reszta dosłownie robi się sama!
Brakuje w kuchni letnich inspiracji na zdrowe, lekkie i jednocześnie łatwe w przygotowaniu posiłki? Poznaj przepis na kotlety ziemniaczane w oszczędnym wydaniu - są nie tylko smaczne, lecz także tanie oraz szybkie w przygotowaniu. Jeśli zaserwujesz je na obiad, znikną w mig z talerzy, a wszystko to za sprawą kilku dodatków, przypraw i odrobiny mięsnej wkładki, która przyjemnie chrupie.
Cały sekret tkwi w prostocie. Wystarczy ugnieść ziemniaki z podsmażoną cebulą, czosnkiem i skwarkami. Następnie do purée wbijamy jajko i dodajemy kilka przypraw. Wszystko energicznie wyrabiamy, formujemy estetyczne kotleciki, smażymy i letni, lekki obiad jest gotowy do podania. Smakuje rewelacyjnie z sezonowymi warzywami i kolorowymi sałatkami.
Składniki:
Sposób przygotowania: